Home > Nieuws > Berichten > Onderzoek naar reverse factoring
april 21
Onderzoek naar reverse factoring

In opdracht van Pro Quidity gaan studenten van de Hogeschool van Amsterdam de komende 20

weken een opdracht uitvoeren. Dit is een opdracht dat een rol speelt binnen de Supply Chain Finance. Het onderzoek is gericht op een onderdeel van SCF namelijk: “ Reverse factoring”. Bij reverse factoring krijgt de supplier een deel of alle uitstaande facturen voorgefinancierd door een factor. Het gaat hier alleen om door de buyer goedgekeurde facturen, om zo het risico en de kosten op niet-betaalde facturen te beperken. Op basis van een sterke creditrating en vanwege het beperkte risico van niet-betaalde facturen, kan men op deze manier goedkoop voorfinanciering krijgen. De buyer kan zijn gezonde financiële positie gebruiken om meer stabiliteit in de keten te garanderen.

Reverse factoring wordt wel een win-win-winsituatie genoemd. In een keten met veel suppliers blijft er veel geld vastzitten in het proces. Immers het geld komt pas vrij wanneer alle partijen waarde hebben toegevoegd en de factuur wordt betaald aan het einde van de keten. De drie betrokken partijen: supplier, buyer en financiële instelling  hebben allemaal voordeel bij de financiële dienst.​

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.