Home > Nieuws > Berichten > ​Een duurzame Koffie Supply Chain voor de Kathangene Coffee Cooperative
april 08
​Een duurzame Koffie Supply Chain voor de Kathangene Coffee Cooperative

Voor de minor Airport Seaport Logistics, onderdeel  van het Raak Pro programma, is door Simon de Rijke (docent) en Rose Karimi (vertegenwoordiger van de Kathangene Coffee Cooperative) een opdracht ontworpen om een duurzame Supply Chain te ontwikkelen voor de Kathangene Coffee Cooperative uit Kenia. De opdracht zal worden uitgevoerd door een team van drie studenten van de hogeschool van Amsterdam: Azeddine el Hadri (student Business Logistics), Michel Vlasblom (student  Aviation Logistics), Peter de Korte (student Aviation).

De Kathagene Coffee Cooperative is een lokale coöperatie van 2000 kleine koffieboeren in Kenia. Momenteel vindt de ongewenste situatie plaats waarbij de koffie van de boeren via tussenpersonen op de veiling wordt verkocht. De prijs waar de koffie voor wordt verkocht blijft onbekend voor de boeren. Bovendien wordt de vergoeding van de tussenpersonen afgetrokken van de winst van de koffieboeren en krijgen de boeren pas betaald nadat verkoop op de veiling heeft plaatsgevonden.

Om deze situatie te veranderen zal er door de coöperatie naast het vinden van koffiebranders die bereid zijn om koffie rechtstreeks van de coöperatie te kopen, een ​​alternatief Supply Chain ontwikkeld moeten worden om koffie te leveren, zonder gebruik te maken van de logistieke infrastructuur van tussenpersonen en veiling.

De studenten van de Hogeschool van Amsterdam zullen zich voor de opdracht richten op het ontwikkelen van een alternatief Supply Chain. Er zal een analyse gemaakt worden van de huidige Supply Chain en er zal onderzoek worden gedaan naar mogelijkheden, voorwaarden, risico’s en kosten voor een alternatieve Supply Chain. Het onderzoek zal samen met een advies in een rapport worden gepresenteerd aan de coöperatie.​

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.